Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta

16 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 16 h 0 min

Raikas raparperijäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Tarjoa alkukesän herkku yhdessä itse tehdyn kuusenkerkkäsiirapin kanssa.

14.5.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
Raparperijäätelö
2½ dl
kuohukermaa
1½ dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
fariinisokeria
½ dl
sokeria
3
keltuaista
5 dl
raparperia (paloina)
1 rkl
voita
1 dl
siirappia (vaaleaa)

Raparperijäätelö – ohje:

  1. Sekoita kerma, jogurtti, sokerit ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos höyryää reilusti, mutta ei vielä kiehu. Jäähdytä.
  2. Mittaa raparperit, voi ja siirappi toiseen kattilaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat, eli noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Yhdistä jäähtyneet massat keskenään ja nosta jääkaappiin yöksi.
  4. Pane kaksi erikokoista metallikulhoa sisäkkäin. Laske isompaan kulhoon vettä. Pane pienemmän kulhon pohjalle reilu paino siten, että kulhojen pohjien väliin jää vesivaippa. Nosta kulhot pakastimeen, kunnes vesi on jäätynyt.
  5. Kumoa maustettu ja jääkaapissa jäähdytetty jäätelömassa kulhoon, ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes massa kylmenee.
  6. Jäädytä raparperijäätelömassa yön yli pakastimessa.
  7. Tarjoa raparperijäätelöä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt